Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Vadóc
Vadócgazdira talált2022-01-30
bekerült:2013-07-20
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Osztrák pincser
ivar:kan iv.
született:2006-06-01
szín:vörös
szőr típus:rövid
méret:kicsi
3 kg
leírás:Vadóc az oltási könyve szerint 2 éves – szerintünk ennél kicsit idősebb, 3-4 év közötti – ivartalanított, kb. 3 kg súlyú őzpincser kisfiú. Előélete körül sok a bizonytalanság: egy biztos, több kézen is átment, mire igazolt gazdája testvérével, Mimózával együtt hozzánk leadta.
Nehéz róla írni. mert egyrészt szinte tökéletes, másrészt Mimóza nélkül fél kutya csak ő. Ezért is hívjuk őket ikreknek, és szeretnénk együtt örökbe adni őket. Aki egyszer is látta a két kutyát együtt, érti, miért akarjuk így: önkéntelenül is egyformán lépnek, egyfelé indulnak, egy irányba néznek, egy testtartásban ülnek/állnak fekszenek. Tettünk próbát a szétválasztásukra, ám egymás nélkül nem esznek, csak szomorkodnak és gubbasztanak egész nap.
Olyan Vadóc és Mimóza is, mint a férfi, aki nem iszik, nem dohányzik, nem nőzik: semmi helytelent nem csinál….. Tökéletes úrifiúk. Ami látszólag unalmas, hisz leginkább azt lehetne leírni, mit nem csinálnak, ez így mégsem igaz, hisz tesznek-vesznek a maguk kis visszafogott, illedelmes módján. Ha a gazdi sokat ül például egy számítógépnél és dolgozik, vagy olvas, mellé ülnek, és moccanatlanul őrzik. Ha viszont érzik, kibontakozhatnak, megteszik, hancúroznak, bunyóznak. Nagyon szeretnek a kertben napozni, de elsődlegesen lakáskutyák. Ha ugyanis a gazdi bent van a házban, rövid idő után jelzik, követnék!
Kettejük közül Vadóc a kisebb, az egoistább és ösztönvezéreltebb. Neki feltétlenül ölbe kell ülnie, ha úgy ítéli meg, most a gazdi ráér. Szemérmetlenül mászik rá, vagy a székre, hogy pozícionálja magát. Ilyenkor, ha másik kutya közelít, bizony, lemorogja a fejét, de a maga 3 kg-jával nekimegy a 30 kg-osnak is.
A magáról alkotott testképe totálisan helytelen, amit jól illusztrál ez a történet is: úgy döntött, elorozza az öreg kutya szintén öreg, összementen 40 kg-os nejét. A házaséletet úgy valósította meg, hogy mikor az feküdt, ráfeküdt a „nyanya”fejére, ami kb. akkora, mint maga Vadóc. Ha a nyanya moccant, Vadóc rámorrantott: viselkedjen, mert neki kényelmetlen egy ringó fejen aludnia, meg amúgy is, lehet, hogy nyanya helytelenkedne. Az asszonyság segítségére siető öreg nagykutya orrát pedig megkapta, mert Vadóc olvasatában a hölgy az erősebb fog jogán már az ÖVÉ volt.
Az ennivaló a szeretethez hasonlóan erős motiváló erő nála. Egy karika sárgarépáért is kardot ránt és megküzd. A séta és a szeretgetés mellett az etetés nála a nap csúcspontja. Ha leesik egy kis nasika – például jutifalat osztáskor - két lábon táncol, a gazdára fixáltan, két mellső lábával, bár oda sem néz, csépelve a konkurrenciát
A falkát „rendben tartja”, ugyanakkor egy tündér kis hízelgő, aki él-hal az emberért. Ha a gazdi lefekszik, még vízszintesbe sem tornázta magát, Vadi már befúrta magát a takaró alá, a lábhajlatához.
Vadóc a lakást példamutatóan használja, eminens módon közlekedik a pórázon, egyedül hagyva nem rombol.
Várja azt, aki a tesóval együtt egy életen át szeretné, esetenkénti Kis-Napoleonságán jót szórakozna
Vadócról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634784093245/
fórumvideó még: http://youtu.be/0UZVU1D1vlM
videók http://youtu.be/Nh16rNItXLo és http://youtu.be/c16dqbYrf7U
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com