Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Mimó
Mimógazdira talált2022-01-30
bekerült:2013-07-20
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Német pincser
ivar:kan iv.
született:2011-06-01
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi
3 kg
leírás:Mimóza az oltási könyve szerint 2 éves – szerintünk ennél kicsit idősebb, 3-4 év közötti – ivartalanított, kb. 4,5 kg súlyú őzpincser kisfiú. Előélete körül sok a bizonytalanság: egy biztos, több kézen is átment, mire igazolt gazdája testvérével, Vadóccal együtt hozzánk leadta.
Nehéz róla írni. mert egyrészt szinte tökéletes, másrészt Vadóc nélkül fél kutya csak ő. Ezért is hívjuk őket ikreknek, és szeretnénk együtt örökbe adni őket. Aki egyszer is látta a két kutyát együtt, érti, miért akarjuk így: önkéntelenül is egyformán lépnek, egyfelé indulnak, egy irányba néznek, egy testtartásban ülnek/állnak fekszenek. Tettünk próbát a szétválasztásukra, ám egymás nélkül nem esznek, csak szomorkodnak és gubbasztanak egész nap.
Olyan Vadóc és Mimóza is, mint a férfi, aki nem iszik, nem dohányzik, nem nőzik: semmi helytelent nem csinál….. Tökéletes úrifiúk. Ami látszólag unalmas, hisz leginkább azt lehetne leírni, mit nem csinálnak, ez így mégsem igaz, hisz tesznek-vesznek a maguk kis visszafogott, illedelmes módján. Ha a gazdi sokat ül például egy számítógépnél és dolgozik, vagy olvas, mellé ülnek, és moccanatlanul őrzik. Ha viszont érzik, kibontakozhatnak, megteszik, hancúroznak, bunyóznak. Nagyon szeretnek a kertben napozni, de elsődlegesen lakáskutyák. Ha ugyanis a gazdi bent van a házban, rövid idő után jeleznek, hogy követnék!
Kettejük közül Mimóza a nagyobb, a belátóbb, simulékonyabb és játékosabb. Nem igyekszik annyira önérvényesíteni, mint a tesó, akinek – szeretetből – aláveti magát. Ha kivételesen nem együtt kommandóznak, azonnal megvizsgálja a kicsit, ha újra „egyesülnek”. Számtalanszor mosdatja Vadócot szeretetből, vagy puszilgatja annak arcát vagy szemét. Nagy ritkán előfordul azonban, hogy a kicsi túlfeszíti a húrt, és testvér-villámháború tör ki. A békekötéskor – függetlenül attól, ki volt a hunyó – mindig Mimó az, aki puszikkal bocsikázik. A többi kutyával a kapcsolata teljesen harmonikus, hacsak nem a kicsit kell valamilyen, utóbbi által kreált vészhelyzetből kimentenie.
Az ennivaló a szeretethez hasonlóan erős motiváló erő nála. Ő viszont nem küzd érte, hanem őzikepillantásokkal és szempilla-rebegetéssel operál. A séta és a szeretgetés mellett az etetés nála a nap csúcspontja. Nem célszerű azonban Vadóccal együtt etetni – vagy csak felügyelet mellett – az együtt etetés eredményeképpen ugyanis Vadóc elhordósodik, Mimó leslankul. Az ok könnyen kitalálható. Ő kettőjük közül a játékosabb: míg Vadóc nem foglalkozik ilyen gyerekségekkel, Mimó nagyon szeret plüssjátékokat hurcolni, rakosgatni, dobálni.
Él-hal az emberért. Ha a gazdi lefekszik, még vízszintesbe sem tornázta magát, már befúrta magát a takaró alá, a lábhajlatához, közvetlenül a testvére mellé, két legyet egy csapásra alapon.
Vadóc a lakást példamutatóan használja, eminens módon közlekedik a pórázon, egyedül hagyva nem rombol.
Várja azt, aki a tesóval együtt egy életen át szeretné, értékelné kedvességét, nagylelkűségét, okosságát.
Mimózáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634784127935/
fórumvideó még: http://youtu.be/0UZVU1D1vlM
videók http://youtu.be/Nh16rNItXLo és http://youtu.be/c16dqbYrf7U
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com